fredag 28 november 2008

Ang. IPRED

Jag läste på aftonbladet tror jag det var en chatt med Jan Guilluo om IPRED. Han ståndpunkt var att IPRED skulle fås igenom till varje pris och att tekniken bakom fildelningen inte har någonting med någonting alls att göra. Så på frågor där det skrevs att tekniken kommer att ändras så att det faktiskt kommer att gå att fildela efter IPRED också. På detta svarade denne eminente herre "Tjuvars skicklighet är inget argument. " Nä men det var ju ett jävligt bra motargument hörru.

Om man läser vidare i chatten så kommer man ganska snabbt framtill att Jan inte riktigt kan försvara sin ståndpunkt, och kollar man på alla sådana här chatter eller debatter så verkar det som om ingen som är för IPRED riktigt kan försvara sin ståndpunkt annat än med samma argument om och om och om igen.

Här kommer några guldkorn fårn chatten:
"Sten: Har läst dina tidigare inlägg... Måste säga att du inte direkt kan försvara dina åsikter. Anser du att privata intressen bör få spionera på befolkningen medans staten inte får.
Jan Guillou: Den frågan kan inte vara allvarligt menad"

"Robert: Du tycker att det är viktigare att jaga 12-åringar än att fånga kvinnomisshadlare?
Jan Guillou: Självklart! Intelligent fråga. "

Själv tycker jag allt det här är väldigt roligt att lyssna på och jag är faktiskt inte överdrivet orolig för att lagförslaget går igenom, men man vet aldrig med Sverige i och för sig.

Här kan ni läsa hela chatten om ni vill: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3854350.ab

Inga kommentarer: